Achtergrond

Klinkende Tulp

Ik ben Sibrecht Tulp: pianiste, pianodocente en professioneel begeleider van persoonlijke ontwikkelingsprocessen. In het voorjaar van 2015 heb ik mijzelf met Klinkende Tulp in de wereld gezet. Voor de velden waarin ik werk ben ik opgeleid.

Begeleiding

In 2015 ben ik als professioneel begeleider van persoonlijke ontwikkelingsprocessen afgestudeerd bij Bambu in Utrecht. Ik heb mij verdiept in de ontwikkelingspsychologie, in de chakrapsychologie, in de Transactionele Analyse  (TA) en in de principes van systemisch werken (Bert Hellinger). Het is een rijke combinatie van westerse kennis en oosterse wijsheid die ik bij Bambu heb leren verstaan. In mijn dagelijkse praktijk gebruik ik deze bedding bij het begeleiden en coachen van mensen. Hiernaast ben ik in 2016 bij Phoenix Opleidingen opgeleid om bij het begeleidingswerk de metaforische ruimte als ingang te gebruiken. Door middel van beelden, verhalen en gedichten krijgen mensen voeling met het grote vermogen van het onbewuste. Op de Creatieve Werkplaats maak ik dankbaar gebruik van de metaforische ruimte.

Onderwijs

Op de Hogeschool Utrecht nam ik in 2005 mijn onderwijsbevoegdheid in ontvangst. Ik ben ruim zeven jaar  werkzaam geweest als docente Spaans, voornamelijk in het voortgezet onderwijs en in het beroepsonderwijs. Sinds het najaar van 2017 geef ik op maandag- en dinsdagavond cursussen Spaans onder de naam Spaans Leren a la tulipán.

Muziek

Op het Rotterdams Conservatorium studeerde ik Piano en Compositie & Arrangeren. Het meeste muziekonderwijs heb ik thuis genoten. Vanaf mijn vierde tot nu, achter de piano. Popmuziek, klassieke muziek, filmmuziek, wereldmuziek en eigen werk behoren tot mijn favoriete thuis.

Print Friendly, PDF & Email